Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Astronauții care au realizat prima misiune pe Lună nu au fost asigurați. Cum au reușit aceștia să le lase o mică avere familiilor lor

Astronauții care au realizat prima misiune pe Lună nu au fost asigurați/ Freepik
Astronauții care au realizat prima misiune pe Lună nu au fost asigurați/ Freepik

Prima misiune din lume, care a contribuit la apariția oamenilor pe Lună, nu a reușit să le ofere asigurări de viață acestor astronauți, deoarece niciun angajator nu și-a permis să-și asume vreo despăgubire, pentru realizarea traseului, de la Lună și până înapoi.

Drept urmare, trei dintre membrii echipajului și-au găsit un mod inedit de a realiza asigurări, și anume, au lăsat în urma lor niște autografe, pe o carte poștală. În cazul în care li s-ar fi întâmplat ceva neplănuit, fiecare membru al familiei lor putea oferi spre vânzare aceste cărți poștale, utilizând banii ca și o despăgubire din partea unei firme de asigurări. Ca și însemnătate, un asemenea autograf, de pe scrisoare, se putea vinde cu 30.000 de dolari.

Această misiune a avut loc pe data de 16 iulie 1969 și a fost alcătuită din Neil Alden Armstrong, fiind comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului de comandă, și Edwin Eugene „Buzz” Aldrin Jr., pe postul de comandant al modulului lunar. Mai exact, pe data de 21 iulie, Armstrong și cu colegul său, Aldrin, au devenit primii oameni care au ajuns vreodată pe teritoriul Lunii, timp în care, Collins se afla pe orbită deasupra acestora.

Autograf astronaut/ Foto: Facebook casastiti

Citește și: Ziua Lunii, un pas mic pentru om, dar un salt uriaş pentru omenire. Luna, locul din Univers unde ştiința se întâlneşte cu astrologia

Misiunea a reprezentat îndeplinirea dorinței președintelui,  John F. Kennedy, de a trimite un om pe Lună, cam până la sfârșitul anilor 1960. Cei ce au constituit echipajul misiunii Apollo 11, au mai avut fiecare câte un zbor realizat, aceștia devenind cel mai experimentat echipaj din istoria zborurilor spațiale. Denumirea modulului lunar a fost Vulturul, nume oferit ca un omagiu păsării naționale a țării Statelor Unite ale Americii. Față de foarte multe persoane care au dorit să participe la această lansare, multe alte milioane de privitori au vizionat întreg procesul din fața micilor ecrane ale televizorului.

Pe data de 19 iulie, misiunea Apollo a ajuns pentru prima dată prin spatele Lunii, intrând pe zona orbitei lunare. După aceea, au urmat alte 30 de orbitări, momente în care echipajul a putut viziona aselenizarea, la sud de Marea Liniștii, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri sud-vest față de craterul Sabine.

Pe parcursul coborârii, Neil și cu Aldrin și-au dat seama că, realizau traversarea punctelor de reper cu 4 secunde mai rapid decât ar fi fost programat, transmițând că sunt la o distanță long, adică destul de departe, potrivit money.ro.

Citește și: Pământul, așa cum nu l-ai mai văzut. Top 10 fotografii ale Terrei făcute din spațiu sau de pe alte planete

În timpul misiunii, s-a determinat că erorile ar fi fost cauzate de activarea radarului de întâlnire, ceea ce ar fi dus la un proces de analiză a datelor din partea computerului, date simultane cu cele ale radarului, dar și cu cele ale radarului de aselenizare.

Un alt fapt interesant despre Apollo 11 este că a aselenizat cu mai puțin combustibil la nava bordului decât în cazul altor misiuni, astfel astronauții au avut parte de o avertizare prematură referitoare la conținutul de combustibil. De asemenea, cuvintele folosite în timpul aselenizării au devenit celebre: „The Eagle has landed”, adică (Vulturul a aselenizat).

Acest program avea prevăzut încă de la începutul expediției, un orar de somn, în jur de cinci ore, astronauții fiind extrem de solicitați chiar de la începutul zilei respective de plecare.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite