Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Exerciții militare absolut ireale. Cum se antrenează adevărații soldați

Exerciții militare absolut ireale/ Freepik
Exerciții militare absolut ireale/ Freepik

Atunci când o țară încearcă să își exercite forța asupra alteia, ultima linie de apărare este armata. Deși în zilele noastre banii și tehnologia au adesea ultimul cuvânt, în multe cazuri, o armată bună poate face diferența dintre pierdere și victorie. Din acest motiv, unele state iau antrenamentul soldaților foarte în serios. Pentru a se asigura că doar cei mai buni își slujesc țara și pentru a fi siguri de acest lucru, soldații trec prin tot felul de pregătiri și exerciții, multe dintre ele fiind absolut ireale.

Drumul spre Rai

Pentru a se asigura că soldații pot trece chiar și peste cele mai dificile condiții de luptă, Taiwan a ales să își treacă armata nu doar prin stres fizic, ci și psihic. Testul „Drumul spre Rai” este etapa finală a unui program intensiv de nouă săptămâni dedicat armatei. Un test pe care doar cei mai duri pot să îl treacă.

Exercițiul constă dintr-un târâș de 50 metri, de-a lungul unei căi presărate de corali și roci ascuțite. La început, soldații cad liber pe coate, după care își încep lungul drum printre pietre. În tot acest timp, ei vor îndura dureri de nedescris pentru a demonstra că nu doar trupul lor, dar și rezistența mentală sunt la capacitate maximă. Pe lângă asta, scopul exercițiului este de a simula aterizarea pe o plajă pietroasă, un scenariu în care soldații s-ar putea afla în cazul unei bătălii. De asemenea, pe parcursul traseului, soldații se vor opri de 10 ori, dar nu pentru a se odihni, ci pentru a efectua câteva exerciții. În tot acest timp, instructorii vor arunca apă cu sare peste rănile lor pentru a accentua chiar și mai mult durerea. Dacă instructorii nu sunt mulțumiți de performanța soldaților, aceștia îi pot pune să repete o parte sau chiar întreg traseul.

Exerciții militare absolut ireale

Mersul pe foc

Belarus are onoarea unică de a fi cunoscută drept ultima dictatură din Europa, un lucru care ar fi fost cu siguranță imposibil, fără o armată puternică și de temut. Ministrul de Interne din Belarus este responsabil de forțele de securitate ale țării, iar soldații ministrului trec adesea prin cursuri de pregătire incredibile care includ teste fizice, adesea desfășurate în condiții nefavorabile. Antrenamentul soldaților este, fără îndoială, unul dintre cele mai dure.

Citește și: Evenimentul care a avut loc în Rusia în august 2019. Sute de mii de oameni au fost evacuați

Dar, acceptarea în elita beretelor roșii este probabil cea mai dificilă. Testul inițial include un marș rapid, urmat de un curs de asalt extrem, lupte corp la corp, luarea cu asalt a unei clădiri și acrobații. Pentru a face aceste provocări chiar mai dificile, în timp ce noi recruți se balansează pe grinzile suspendate în aer, instructorii încearcă să-i descurajeze prin focuri reale de armă.

Cocktail de sânge

Un soldat eficient nu trebuie să se afle doar într-o condiție fizică de top, ci trebuie să exceleze și din punct de vedere mental. De obicei, țările au metode diferite de a obține aceste performanțe, însă exercițiile prin care sunt forțați să treacă soldații marinei Statelor Unite sunt cu siguranță unele dintre cele mai bizare. De exemplu, recruții pot fi puși să muște capetele găinilor sau să bea sânge de cobră.

Un exercițiu de 11 zile, numit „Cobra Gold”, are loc în fiecare an în Thailanda. La eveniment iau parte mai multe țări, fiind compus din aproximativ 13.000 de soldați din Statele Unite, Singapore, Indonezia, Japonia și Coreea de Sud. Cursul oferă mai multe domenii precum luptele în apă, evacuarea forțelor aliate, precum și mai multe tehnici de supraviețuire în junglă. Soldații sunt învățați cum să recunoască animalele periculoase, dar și cum să ucidă corect șerpii veninoși. După asta, pușcașii marini sunt încurajați să bea sângele animalului, deoarece se spune că sângele de cobră are mulți nutrienți și poate ajuta la întreținerea unui soldat în caz de urgență.

Exerciții militare absolut ireale

Simularea unui foc de armă

Forțele speciale ruse luptă cu o gamă largă de amenințări, de la teroriști interni la criminal internaționali, ceea ce înseamnă că trebuie să fie pregătiți pentru orice eveniment care se poate întâmpla. Nu mai trebuie menționat faptul că o asemenea poziție vine cu nenumărate riscuri, așa că recruții sunt supuși unor exerciții de antrenament unice și periculoase pentru a se asigura că se pot descurca chiar și în cele mai rele cazuri. Probabil cea mai îndrăzneață tehnică prin care este realizată această instruire este împușcarea unui recrut în piept, care este nevoit să reîntoarcă favorul. Desigur, recruții poartă armură specială pentru a nu fi uciși, însă un foc de armă este la fel de dureros. Ideea din spatele exercițiului este de a pregăti recruții pentru posibilitatea de a fi împușcați. În unele cazuri, soldații sunt răniți, în timp ce în alte cazuri scapă fără o zgârietură. Însă, cert este că devin mult mai întăriți după exercițiu. Ba mai mult, soldații ruși pot experimenta și alte tipuri de durere precum spargerea unei bucăți de ciment pe pieptul lor sau primirea unui pumn în stomac de la un ofițer superior, caz în care nefericitului nu-i este permis nici măcar să tresară.

Antrenamentele armatei Irakiene

Deși exercițiile ar putea fi diferite, există un lucru care este o constantă în armatele din întreaga lume. Mai exact, greșelile nu sunt niciodată iertate. Asta pentru că într-un caz real, o simplă greșeală poate duce la moartea unui coleg. Astfel că, instructorii de pretutindeni sunt nevoiți să instaureze această mentalitate în recruți. Un exemplu extrem de simplu, dar foarte eficient, se poate găsi în antrenamentul armatei Irakului. În timpul unui exercițiu de antrenament, în care un soldat trebuie să rămână în poziția podului, ei au și o motivație suplimentară, deoarece în cazul în care greșesc sau menține o poziție incorectă, vor fi loviți cu patul unui AK-47.

Echilibrarea bananei

Toată lumea știe că armata este un loc dur, iar toate exercițiile despre care am vorbit până acum pot fi considerate de a dreptul barbare. Totuși, acesta nu este mereu cazul, iar unele antrenamente pot fi chiar nebune. În Filipine, soldații nu învață doar cum să lupte sau cum să supraviețuiască în junglă, ci învață lecții importante despre echilibru și postură. Părând mai degrabă un joc de care se bucură copiii, soldații filipinezi trebuie să echilibreze o banană deasupra capului în timp ce mănâncă prânzul. Acest lucru nu este la fel de dificil precum alte antrenamente despre care am vorbit, însă similar, greșelile nu sunt tolerate. Dacă banana scapă, soldatul este pus să o mănânce cu tot cu coajă.

BUDs

Forțele speciale ale marinei americane efectuează unele dintre cele mai periculoase și secretoase misiuni din lume. Însă înainte de asta, recruții trebuie să treacă prin antrenamente aproape la fel de incredibile. Ei trebuie să sufere un antrenament care ar putea la fel de bine să fie numit tortură. Cunoscut sub denumirea de „BUDs”, participanții obișnuiesc să numească exercițiul și „Hell Week”, adică săptămâna iadului, iar atunci când auzim din ce este format, vom înțelege de ce.

Citește și: Adevăruri ireale despre Rusia. Iată 36 de lucruri pe care probabil nu le știai

Exercițiul constă din cinci zile și jumătate de antrenament operațional, rece, umed și dificil. Toate acestea în timp ce soldații se bucură de mai puțin de patru ore de somn. Săptămâna iadului testează rezistența fizică, duritatea mentală, toleranța la durere și la frig, munca în echipă, atitudinea și capacitatea soldaților de a lucra în condiții de stres fizic și psihic, dar și privarea de somn. Toate acestea fiind elemente critice într-o misiune adevărată. În medie, doar 25% dintre candidați trec prin „Hell Week”, cel mai dur antrenament din armata SUA. Exercițiul constă în mai multe provocări, dar în cea mai grea dintre ele, membrele soldaților sunt legate în timp ce ei sunt aruncați în apă. Apoi, trebuie să se balanseze în sus și în jos de 20 de ori, să plutească timp de cinci minute, să înoate până la fundul piscinei, după care să se întoarcă fără să-l atingă.

Mud run

La fel de eficienți precum omologul american și Royal Marines al Regatului Unit trebuie să treacă prin antrenamente dure pentru a fi demn de una dintre cele mai importante funcții ale armatei. Cel mai de temut exercițiu este Mud Run și este un curs de pregătire extrem de extenuant care durează 32 de săptămâni. Recruții sunt forțați să petreacă până la 45 de minute, executând sarcini fizice extreme în noroi atât de gros încât abia se pot mișca. Pe lângă faptul că sunt acoperiți din cap până în picioare de nămol urât mirositor, acest lucru le îngreunează grav mișcările, epuizându-i, în timp ce superiorii lor îi demoralizează de pe țărm.

Totuși, odată ce această perioadă stresantă este gata, cei ce reușesc să treacă peste, au distincția de a se alătura mult râvnitelor Berete verzi, marcându-i drept cea mai elită dintre forțele de luptă ale Marii Britanii.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite