Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Arta unghiilor a devenit un ritual de frumusețe olimpic. Sportivele din întreaga lume aleg cu grijă cum își fac manichiura

Arta unghiilor a devenit un ritual de frumusețe olimpic/ CNN
Arta unghiilor a devenit un ritual de frumusețe olimpic/ CNN

Arta unghiilor a devenit un ritual de frumusețe olimpic, iar acest lucru a fost evidențiat și de Dina Asher-Smith, celebra sprinteră britanică. În timp ce trecea linia de sosire a semifinalelor feminine de 100 de metri, fotografiile i-au surprins manichiură Dinei, arătând o adevărată operă de artă.

Deși la prima vedere poate părea doar o manichiură normală, artista din spatele manichiurii, Emily Gilmour, a dezvăluit că sportiva britanică a fost foarte implicată în procesul de design și a vrut să aducă un omagiu Japoniei, țară gazdă a Jocurilor Olimpice în 2021.

La fiecare competiție sportivă, profesioniștii își reprezintă țara natală și vorbesc în numele poporului lor. Chiar dacă în principal contează performanța sportivă, aceștia sunt imaginea țarii lor, astfel că aspectul trebuie să fie impecabil pentru a-și faci fanii de acasă să fie mândri de ei. Unii aleg să poarte cu ei detalii care țin de națiunea lor, însă alții aleg să onoreze țara gazdă unde se ține competiția, la fel cum a făcut Dina Asher-Smith.

„Dina a vrut să-i pictez «Marele val de la Kanagawa» al lui Hokusai. Ea a vrut o capodoperă din cultura japoneză ca formă de diplomație”, a declarat Emily Gilmour.

Unghiile Dinei Asher-Smith/ CNN
Unghiile Dinei Asher-Smith/ CNN

Gilmour crede că manichiura îndrăzneață a devenit populară în rândul sportivelor, deoarece aceasta poate fi o „modalitate de a-și exprima personalitatea”, având în vedere că în timpul competiției toate poartă echipament. De cele mai multe ori, manichiura lor adoptă o abordare patriotică, iar un exemplu bun este Emma Green Tregaro, o jumperă suedeză care, la Campionatul Mondial de Atletism din 2013 de la Moscova, a purtat unghii pictate curcubeu în semn de protest față de interzicerea așa-numitei „propagande” LGBTQ+ din Rusia. Acest lucru a deranjat la momentul respectiv, iar după ce i s-a atras atenția că a încălcat regulile, Emma și-a vopsit unghiile în roșu.

Citește și: David Popovici are un program foarte strict. Campionul face același lucru în fiecare dimineață

Manichiura a devenit din ce în ce mai importantă și mai des întâlnită la Jocurile Olimpice. În ultimul timp, comitetele de organizare au înființat saloane speciale pentru manichiură în locațiile unde sunt cazați sportivii pe parcursul competiției. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, un salon de manichiură a fost înființat pentru participanții Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021, iar sportivii, precum jucătoarea americană de volei Kelsey Robinson, au distribuit imagini pe contul de Tik Tok.

„Uneori poate fi foarte greu să obții o rezervare pentru ziua respectivă”, a declarat Robinson pentru CNN, mărturisind că saloanele de manichiură din locațiile sportivilor sunt foarte populare.

Tradiția manichiurii la Jocurile Olimpice a început, probabil, atunci când atleta americană Florence Griffith Joyner, cunoscută și sub numele de „Flo-Jo”, a adus arta manichiurii pe pista de alergare. Performanța ei legendară de la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, care a ajutat-o să bată mai multe recorduri mondiale, și manichiura sa extravagantă au rămas în istorie. Unghiile sale au fost împodobite cu cristale în roșu, alb, albastru și auriu și s-au potrivit perfect cu cele trei medalii de aur pe care le-a câștigat în acel an. Cu siguranță ea a devenit o inspirație pentru mulți olimpici care și-au dorit să-i calce pe urme.

Vorbind pentru CNN în 2012, la mai bine de un deceniu de la moartea lui Joyner, soțul ei a spus: „De fiecare dată când vedeai o femeie la 100 sau 200 de metri cu un machiaj și unchii făcute, știai că este Florence. A făcut performanță cu viteză și stil”.

Citește și: „Machiajul ar trebui să fie ilegal”. O tânără de pe TikTok a devenit virală realizând transformări uluitoare cu ajutorul machiajului

De atunci, arta unghiilor pare să fi crescut în popularitate printre olimpici. „Este o modalitate prin care sportivii se exprimă dincolo de performanțele lor”, a declarat Robinson. În cazul înotătoarei din Hong Kong, Camille Cheng, este, de asemenea, un mod de a ieși în evidență: „Ca înotători, concurăm cu șepci, ochelari și costume destul de standard. Simt că dacă îmi fac unghiile pot adăuga un pic din personalitatea mea”.

Unghiile Camillei Cheng/ CNN
Unghiile Camillei Cheng/ CNN

Manichiura lui Cheng a prezentat inelele olimpice, steagul japonez și floarea bauhinia care apare pe steagul Hong Kong-ului. Nana Chan, artista de manichiură de la salonul Tinted din Hong Kong, a creat și înotători în miniatură care se luptă cu valurile. „Pentru această olimpiadă am vrut să prezint Hong Kong-lui, Japonia, fiind țara gazdă a Jocurilor Olimpice în 2021, inelele olimpice și ceva legat de apă sau de înot”, a explicat Cheng, care a concurat și la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. „Suntem mândre să reprezentăm țara noastră pe cea ma mare scenă sportivă din lume să să reflectăm asta prin unghiile noastre.”, a adăugat sportiva.

Citește și: Cele mai bune tratamente pentru a minimiza aspectul vergeturilor

De asemenea, alți sportivi și-au dorit să manifesteze succesul olimpic prin arta unghiilor și și-au pictat medalii de aur și inelele olimpice pe vârfurile unghiilor. Cu siguranță acest lucru a dat roade pentru halterofilă filipineză Hidilyn Diaz, care a avut o medalie de aur pictată pe unghii atunci când a câștigat primul aur olimpic din Filipine.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite