ADVERTISEMENT

Bucată de tencuială, desprinsă dintr-un tavan la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Incidentul s-a produs în timpul unei expertize făcute la podul clădirii

Bucată de tencuială/ Pexels
Bucată de tencuială/ Pexels

O bucată de tencuială s-a desprins, marţi, din tavanul unei săli de clasă din imobilul în care funcționează Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, clădire afectată de cutremurele produse în zona Olteniei în acest an.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au declarat pentru News.ro că incidentul a avut loc în timpul unor expertize făcute la podul imobilului şi că în sala de clasă se desfășurau cursuri, însă niciun elev nu a fost rănit.

Citește și: VIDEO Cât de tare s-a simțit cutremurul din Oltenia. Imaginile surprinse într-o frizerie din Târgu Jiu sunt dovada

”La corpul respectiv, în podul clădirii se efectuau lucrări pentru o expertiză tehnică, imobilul a fost parţial afectat de cutremurele din acest an. Echipa de inspecție tehnică era în pod, făceau operațiuni specifice, iar la un moment dat din tavan s-a desprins o bucată mică de tencuială. Ea a căzut în sala de clasă, dar fără a fi afectată integritatea fizică a vreunui elev”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ionuţ Catrina.

El a precizat că în clasă se desfășurau cursuri, fiind în sală elevi de clasa a unsprezecea, potrivit News.ro. Conform site-ului web al unității de învăţământ, cursurile în actualul spaţiu în care funcționează şcoala au început în urmă cu mai bine de o sută de ani şi, de-a lungul timpului, acel imobil a avut inclusiv destinațiile de spital militar, dar şi de grajduri pentru cai, în perioada Primului Război Mondial.

Citește și: VIDEO Dezastrul provocat de cutremurele din Oltenia. Coșurile de pe clădirea Primăriei Târgu Jiu s-au prăbușit

Peste 2.000 de cutremure au zguduit, în perioada februarie-martie a acestui an, zona Olteniei, cel mai afectat fiind judeţul Gorj. Conform bilanțului făcut la acel moment de către autorităţile gorjene, evaluările vizuale au arătat că s-au produs pagube la 121 de clădiri, astfel: 27 de unități de învăţământ; 17 instituții publice; o unitate medicală; 20 de lăcașuri de cult; 5 operatori economici; 2 obiective turistice; 24 blocuri de locuit; 22 de construcții cu destinația casă de locuit, 3 alte construcții. Pentru 16 dintre clădirile afectate şi care au destinația de unitate de învăţământ Prefectura Gorj a înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumelor din Fondul de investiție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat.

Te-ar putea interesa și