Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Obiceiuri alimentare pe care trebuie sa le adopți pana la vârsta de 40 de ani

Obiceiuri alimentare pe care trebuie sa le adopți pana la vârsta de 40 de ani/ Freepik
Obiceiuri alimentare pe care trebuie sa le adopți pana la vârsta de 40 de ani/ Freepik

Pe măsură ce trec anii, menținerea greutății ideale și a unei forme fizice bune devine tot mai dificilă. Cu toate acestea, există câteva secrete și alimente care te pot ajuta să te simți bine și să nu iei în greutate.

Mănâncă mai des

Deși poate părea paradoxal, consumul a șase mese mici pe zi în loc de trei mari te poate ajuta să-ți menții o greutate optimă. Prin consumul de cantități mici de alimente, vei reduce senzația de foame și nu vei simți nevoia de a face „trișări”. În plus, vei menține nivelul zahărului din sânge în limite normale și vei avea mai multă energie.

Citește și: De ce e bine să te trezești devreme și ce beneficii are acest obicei pentru creierul tău

Consumă pește

Riscul de boli de inimă crește odată cu trecerea în menopauză, motiv pentru care se recomandă consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână pentru menținerea unui sistem cardiovascular sănătos. Acizii grași Omega-3 reduc inflamația și contribuie nu doar la sănătatea inimii, ci și la sănătatea creierului.

Alimente bogate în calciu

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, crește și necesarul de calciu. Este recomandat ca, după vârsta de 50 de ani, să consumi aproximativ 200 mg de calciu zilnic pentru a menține o sănătate bună.

Bea multă apă

Deshidratarea poate duce la probleme grave de sănătate. Consumând cantitatea recomandată de apă de către medici, vei preveni balonarea și vei avea grijă de sănătatea pielii tale.

Citește și: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă renunți la carne. Diferențele majore se vor vedea după câteva săptămâni

Evită alimentele procesate

Acestea sunt pline de chimicale și conservanți și nu aduc niciun beneficiu sănătății tale. Înlocuiește-le cu produse naturale pentru o alimentație mai sănătoasă.

Mănâncă mai devreme

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania, ora la care iei mesele joacă un rol esențial în sănătatea și greutatea ta. Persoanele care mănâncă mai târziu în cursul zilei tind să ia în greutate mai repede și să aibă niveluri mai mari de insulină și colesterol decât cei care iau micul dejun la 8 dimineața și cina la 7 seara. Obiceiul de a mânca târziu poate contribui la apariția unor boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.

Citește și: Cum poate influența pielea sănătate organismului. Descoperirea făcută de specialiști

Bea cafea verde

Boabele verzi de cafea sunt boabe care nu au fost prăjite și, datorită acestui fapt, conțin mai mulți nutrienți. Acest tip de cafea are o cantitate mare de antioxidanți, care te pot ajuta să lupți împotriva îmbătrânirii.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite