Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

10 motive pentru care berea este benefică pentru organism, dacă este consumată cu moderație

10 motive pentru care berea este benefică pentru organism/ Freepik
10 motive pentru care berea este benefică pentru organism/ Freepik

Din punct de vedere istoric, berea nu a fost consumată doar pentru plăcere, ci și din motive legate de vindecare a organismului uman. Berea nu este nimic mai mult decât un amestec de plante medicinale.

Berea germană este fabricată din malț, hamei și orz, ingrediente cunoscute pentru conținutul lor bogat de elemente sănătoase. Aspectele pozitive ale berii sunt obținute în urma rezultatului de fermentare. Cauza majoră a acestei părți de proprietăți medicinale este reprezentată de substanțele tanante și amare, descompuse din hamei și malț.

Citește și: Continuă să te miști! 10.000 de pași pe zi pot înjumătăți riscul de demență

Printre proprietățile sale în ceea ce privește sănătatea organismului, regăsim:

Previne atacurile de cord.

Conform unor studii, cei ce beau bere sunt considerați a avea un risc de 40-60% mai redus în fața unui atac de cord. Ideal ar fi un consum de o jumătate de litru pe zi.

Berea contribuie la scăderea atacului cerebral.

Acele ingrediente sănătoase din bere ajută la prevenirea formării de coagulări de eritrocite în sânge, deci, dispariția unui atac vascular cerebral.

Berea poate duce la prevenirea diabetului.

În rândul băutorilor de bere, diabetul apare într-un număr mult mai redus. De ce oare? Păi, organismul se poate folosi de hormonul insulinei, care duce la scăderea zahărului din sânge.

Berea ajută la îmbunătățirea memoriei.

În urma unor studii de la American Heart Association, berea ajută la îmbunătățirea memoriei. Cei ce sunt băutori de bere, nu ajung să se confrunte cu boli de genul Alzheimer.

Berea ne întărește oasele.

Totodată, berea are și un efect pozitiv asupra metabolismului nostru osos și poate duce la prevenirea osteoporozei. Acest efect, este posibil doar la femeile și la bărbații mai tineri.

Citește și: Alimente acide și alcaline. Diferența dintre ele și cum influențează consumul acestora organismul uman

Berea poate preveni diareea.

Berea are aceleași substanțe în microculturile sale, ca și cele ce se găsesc în lapte și în acidul acetic. Aceste substanțe duc la procesul de răspândire nelimitată a microbilor intestinali, cei ce pot provoca și diareea.

Previne și stadiul de formare a pietrelor la rinichi.

Pe baza unor studii realizate la Helsinki, s-a stabilit că, acel conținut de magneziu care se regăsește în bere, poate reduce riscul de depunere a pietrelor la rinichi, de până la 40%.

Berea ajută și la combaterea insomniei.

Hameiul are un efect de sedativ natural și ajută la calmarea nervilor. Ca urmare, un pahar de bere pe timpul serii este un foarte bun ajutor pentru a avea un somn mai sănătos.

Citește și: Când și cum mănânci nu are un impact în pierderea kilogramelor. Ultimele studii au demontat cele mai comune diete

Berea este benefică pielii.

Datorită conținutului său bogat în acid pantotenic, vitaminele B3 și niacina, ajută la stimularea metabolismului și la generarea de straturi noi de piele, precum și la dezvoltarea de colagen. Pielea ajunge să devină netedă și foarte catifelată.

Berea reduce pofta de mâncare.

Substanțele care se regăsesc în hamei, mai exact, acidul carbonic și cu alcoolul din bere, duc la crearea sucului digestiv și la stimularea apetitului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite