Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Din ce material trebuie să fie confecționate hainele noastre pentru a ne proteja pielea

Din ce material trebuie să fie confecționate hainele noastre pentru a ne proteja pielea/ Freepik
Din ce material trebuie să fie confecționate hainele noastre pentru a ne proteja pielea/ Freepik

Pielea este considerată cel mai mare organ al corpului nostru, aceasta fiind în cea mai mare parte a vieții noastre acoperită de diferite țesături. Unele dintre acestea pot fi foarte dăunătoare pielii noastre, lăsându-ne cu diverse iritații, semne sau alte probleme dermatologice.

Însă, există o serie de țesături care ne protejează pielea și nu ne afectează deloc sănătatea acesteia.
Printre cele care nu ne fac bine deloc, se regăsesc nailonul, poliesterul și lycra, acestea nepermițând pielii noastre să respire, provocând un exces de transpirație, urmând apoi iritațiile și alergiile. De aceea, aceste haine sunt mai bune în a fi evitate.

Dermatologii ne sfătuiesc să folosim cât mai multe materiale naturale, care să permită pielii să respire. Aceste materiale sunt obligatorii, în special, persoanelor care suferă de alergii, iritații sau diverse boli ale pielii.

Următoarea serie de materiale ar trebui să-ți atragă atenția, mai ales atunci când te duci la cumpărături.

Bumbacul organic – probabil că, ați mai auzit de acest material, de exemplu, în cazul purtării șosetelor. Însă, acest bumbac organic ar trebui să fie purtat în orice articol vestimentar. Acesta este blând cu pielea, hipoalergenic, iar țesăturile din acest material lasă pielea să respire, fiind purtate și în zilele călduroase.

In – acest material protejează pielea de praf și de substanțele toxice. Mai mult, inul protejează pielea de radiațiile ultraviolete într-o proporție de 50%, ceea ce ne duce la gândul că este un material pe care îl putem purta și pe timp de vară. Rezistent la o serie de bacterii și de fungi, se poate purta și dacă avem de-a face cu afecțiuni ale pielii.

Pânza de cânepă – rolul acestui material este de a ține de cald și poate deveni foarte moale, pe măsură ce trece timpul. Ca soluție a texturii sale poroase, aceasta ne oferă o respirație bună a pielii. Având o țesătură colorată în mod natural, acest material nu mai este supus unui număr atât de mare de procese.

Mătasea – conform specialiștilor, mătasea este considerată cel mai delicat material pe care l-am putea purta. Este hipoalergenică și are o structură proteică unică. Are un rol în reglarea temperaturii corpului, absoarbe umiditatea, nu se murdărește ușor și nici nu absoarbe mirosurile neplăcute. Persoanele suferinde de eczeme sau iritații cutanate, pot utiliza acest material fără vreo grijă.

Lâna – aceasta menține temperatura corpului, absoarbe umiditatea și permite pielii să respire. E rezistentă la murdărie, dar și la acarieni. În cazul, în care, avem o piele uscată, ar fi bine să nu purtăm haine de lână direct pe piele, dar putem să purtăm un palton de lână fără nicio problemă.

Cașmir – acest material ne oferă căldură corpului uman, și permite, totodată, și o respirare corespunzătoare a corpului.

Piele – categoria de persoane care suferă de alergii, pot purta fără nicio grijă articole vestimentare confecționate din acest material.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite